När ljud blir konst

Kvalitet är honnörsord hos Artifon – ett konsultföretag inom akustik och AV-teknik.

Vår specialitet är hus för musik och tal. Flera av oss är både akustiker och musiker; en unik kombination av kunskap som vi tar med oss i alla våra projekt. Vi erbjuder dig rådgivning från första formuleringen av din vision, till sista kontrollen av resultatet.

Artifon är en helhetslösning för dig som vill att ljud ska låta som det ska.

Nyheter

Artifon på teaterföreställning

Hela Artifongänget gick på teaterföreställningen "Ship of Fools" på Göteborgs stadsteater. Sveriges Radio Drama använde sig tidigare av ljudeffekter till sina direktsända radioteaterföreställningar. Yrkesgruppen inspicienter skapade ljudeffekter till föreställningarna med hjälpmedel som vindmaskiner och regntrummor.
(maj 2019)

Grand i Ljungby

Ljungby Teater uppfördes omkring 1905 av Godtemplarorden.
Efter renovering 1930 fick lokalen namnet Teaterbiografen Grand och verksamheten har pågått oavbrutet sedan dess.
Nu satsar Ljungby kommun ca 30 miljoner på en större renovering för att öka möjligheterna för olika föreningar att nyttja Grand samt tillgänglighetsanpassa lokalen. Byggnationen beräknas starta sommaren 2019. Byggnaden är k-märkt vilket innebär att karaktärsdrag ska bevaras vid renovering.
Artifon har anlitats för AV-projekteringen som innfattar bl a en ny ljudanläggning samt upprustning av ljus, scenteknik och infrastruktur.
Bild: https://www.visitljungby.se/sv
(april 2019)

Karolinska Institutet

Artifon har fått uppdraget att projektera AV-teknik för Karolinska Institutet när man ska bygga om och renovera hörsal Rockefeller.
White Arkitekter har stått för konceptidén som utgår ifrån det tidiga 1900-talets anatomiska teatrar där medicinsk forskning och experiment bedrevs.
Projektet är uppdelat i två etapper och beräknas vara färdigt sommaren 2020.
(april 2019)